Lazerle Kılcal Damar Tedavisi

Vücutta kılcal damarların zamanla genişleyerek görünür bir hal alması, sağlık açısından çok ciddi bir sorun oluşturmasa da görüntü bakımından rahatsız edebilmektedir.

Tedavi Yöntemi

Lazerle kılcal damar tedavisi sayesinde kılcal damarlardan kaynaklı hoş olmayan görüntünün giderilmesi oldukça başarılı bir şekilde sağlanmaktadır. Günümüzdeki teknolojik arasında gerçekten kılcal damar tedavisinde lazer yöntemi adeta altın standart haline gelmiş bir yöntemdir.

Sıkça Sorulan Sorular

Toplumun ortalama %15 gibi bir oranında kılcal damar genişlemeleri görülmektedir. Özellikle cilt rengi açık olanlarda görülme olasılığı çok daha fazladır. Kılcal damarlarda meydana gelen bu genişlemeler, vücudun her tarafında görülebilmektedir. Özellikle yüz ve bacaklarda kılcal damar genişlemeleri karşımıza daha sık çıkmaktadır. İnsanın yüz kısmında burun üstü, yanaklar ve burnun yan tarafları ile çene kısmı genişlemenin en çok yaşandığı bölgeler olmaktadır. Bacaklarda ise toplardamarların genetik olarak vücuttaki kanı kalbe yeterince etkili bir şekilde götürememesi, yer çekiminin etkisiyle kanın özellikle bacaklarda göllenmesi ve zamanla bu damarların kalınlaşması ile oluşur. Kadınlarda yapısal olarak daha sık rastlanır. Isı artışı, fazla ayakta durma, bacakları sarkıtarak uzun süreli oturma kılcal damar oluşumunu artırır. Lazerle kılcal damar tedavi yöntemi sayesinde aşağıda yazan nedenlerden dolayı oluşan problemlerin neredeyse tamamı giderilebilmektedir. Kuru bir cilde sahip olma, hassas cilt yapısı, uzun süre östrojen ve kortizon içeren ilaçların kullanımı, güneşin zararlı ışınlarına fazlaca maruz kalma, travmalar, aşırı alkol tüketimi, gebelik gibi durumlar kılcal damar genişlemelerine sebep olmaktadır. Bunlara ek olarak genetik yapı da bu tür damar genişlemelerine en önemli zemin hazırlayan etkenlerin başında yer almaktadır. Yukarıda saydıklarımızın haricinde; spideranjioma, telenjiektazi, rozasea (gül hastalığı), doğum lekesi olan portweinstain(şarap lekesi hastalığı) kılcal damar genişlemelerine sebep olan durumlardandır. Bu tedavi yönteminde uygun dalga boyundaki yoğunlaştırılmış bir ışın demeti olan lazer ışını, vücuttaki kanın içerisinde bulunan oksihemoglobin isimli madde tarafından soğurulmaktadır. Tedavi esnasında gerçekleşen ışının emilmesi-soğurulması esnasında istenilen ufak bir bölgede çok yüksek ısı oluşması ile kılcal damarın büzüşerek yapışması sağlanır. Böylece damardan geriye kalan kısımlar, organizmanın kendi savunma mekanizması tarafından ortadan kaldırılmaktadır.